Sunday, October 11, 2009

605 Deck from Lee Asher


Saya telah menerima hadiah daripada Lee Asher berupa 605 Deck berwarna hijau eksklusif untuk pemenang-pemenang pertandingan video magic beberapa minggu yang lalu. Saya juga menerima sepucuk surat dan sekeping card yang ditandatangani oleh Lee Asher. Saya rasa amat bertuah dengan kemenangan ini. Ini sejarah paling manis sepanjang karier saya sebagai magician. Saya berterus terang saya bukan seorang card flourish, saya sudah untuk belajar tetapi masih gagal. Sedikit asas tentang flourish card boleh juga saya kuasai. Berbanding dengan rakan-rakan saya yang lain seperti Taufiq dan Wan.....ternganga mulut aku tengok dorang buat flourish.....

Deck 605 ini saya akan simpan sebagai kenangan saya, bukan sahaja deck saya simpan. Sampul suratnya pun aku simpan sekali. Mana tak nya LEE ASHER yang pos surat tu. saya banyak menerima SMS dan komen dalam youtube daripada rakan-rakan tentang kemenangan saya dalam pertandingan ini, saya ucapkan jutaan terima kasih, sokongan kamu menaikkan lagi semangat saya untuk terus berjuang dalam magic.

Bagi diri saya, magic bukanlah untuk kita menunjuk-nunjuk. Saya tidak mengaku diri saya hebat dan paling power di Malaysia ini. Tujuan utama saya adalah untuk menghiburkan orang lain, Saya suka orang lain tersenyum dan kagum melihat magic saya. Saya suka mempelbagaikan magic saya, saya lebih gemar menggunakan bahan yang sedia ada disekeliling untuk saya mempersembahkan magic.

Walaupun saya dikritik dan kadang-kadang dihina dalam youtube juga melalui SMS. Saya tidak kisah dengan semua itu, Apa yang penting bagi diri saya? Saya gembira dengan apa yang saya buat..... untuk maju kehadapan jangan sesekali undur ke belakang. Buat yang terbaik untuk yang terbaik bagi diri sendiri.

Kebelakangan ini saya amat sibuk dengan kerja sekolah saya, ya bertimbun-timbun kerja sekolah. Jadi video magic mungkin tertangguh untuk beberapa minggu ini. Sehingga selesai semuanya, saya pasti akan kembali menggegarkan dunia magic di Malaysia. Saya sangat mengalu-alukan kepada rakan-rakan yang ingin belajar magic. Tetapi harus di ingat sebagai magician sejati "Biar Pecah Di Perut Jangan Pecah Di Mulut"

No comments: