Sunday, October 18, 2009

Cover Line.....



Hari ini sekolah saya mengadakan sambutan raya sempena program RIMUP yang dirasmikan oleh YB Dato Haji Taufiq Abu Bakar Titingan....Tapi YB tidak dapat hadir atas urusan kerja..yang merasmikan majlis tersebut adalah wakil beliau , apa namanya ya? aku pun dah lupa pula, yang saya ingat Ketua Wanita UMNO Tawau.

Sambutan raya tersebut sangat meriah, ramai ibu bapa, kakak, abang dan adik-adik datang memeriahkan majlis tersebut. Semua memakai baju raya yang berwarna warni dan berkelip-kelip. Pelbagai juadah disediakan, hingga tak tertahan melihatnya. Perut berkeroncong sahaja melihat makanan yang disediakan. Selain itu, pelbagai persembahan juga disediakan untuk pengunjung yang datang, mahupun persembahan dari sekolah juga jemputan yang hadir.


Antara persembahan yang dipersembahkan termasuklah koir dari murid tahun enam (dibawah bimbingan cikgu alif), persembahan sajak wakil daripada UMNO Juga persembahan bercerita dariapada juara bercerita peringkat kebangsaan iaitu.....siapa namanya ya? aku tak ingat la pula....yang aku ingat dia dari sekolah cina..memang hebat budak tu bercerita....

Majlis berehat sementara disusuli dengan jamuan makan. Sambil menjamu selera persembahan nyanyian daripada wakil UMNO sekali lagi menggamat suasana walaupun dia nyanyi tak la sedap sangat. Saya baru ja mahu menikmati hidangan sudah ada kerja yang menyusul. pada hari tersebut saya dilantik sebagai AJK Persembahan dan AJK PA sistem....sibuk gila dibuatnya aku....

Selepas menjamu selera, persembahan diteruskan dengan pertandingan pakaian beragam, aku pun stand by la CD lagu. Tengah-tengah buat persiapan tiba-tiba elektrik terpadam...keadaan menjadi sunyi sepi...Apa lagi semua program dan persembahan terpaksa tertangguh. Semua guru menjadi panik....Ibubapa dah mula bising...jemputan pun dah kipas-kipas kepanasan...

Aku tanpa membuang masa naik ke atas pentas dan terus memperkenalkan diri dan membuat persembahan magic...Suasana menjadi gamat semula...murid-murid bersorak keriangan melihat aku ingin membuat persembahan magic...Magic rope, Distortion dan Instic menjadi pilihan aku. dalam keadaan yang tidak bersedia aku terpaksa menyediakan diri aku. Nasib baik aku ada bawa beberapa barang magic dalam beg aku. selepas persembahan yang ketiga elektrik pun hidup semula. Semua menarik nafas lega....



Setelah selesai majlis, ramai juga yang jumpa saya minta buat magic. Saya buat la beberapa magic, respon sungguh baik dan hebat. Sayang sungguh tiada siapa yang buat record. Susah juga jadi hero hindustan ni.....Yang malangnya aku kelaparan tak dapat makan....semua hidangan habis lesap bagai taufan yang melanda....tapi aku seronok hadirin yang hadir terhibur dengan persembahan magic aku...MAGICCC!!!

No comments: