Saturday, October 24, 2009

Lawrence Tan at Tawau


Lawrence Tan, famous magician at Sabah. Telah menggegarkan Tawau dengan persembahannya yang memukau. Beliau menghubungi saya sehari sebelum show tersebut. Pada permulaannya beliau hanya memperkenalkan nama sahaja dan mahu berjumpa saya dan membeli barang magic. Saya pun seperti biasa mengalu-alukan kedatangan tetamu yang datang ke Tawau dan ingin membeli barangan magic daripada saya.

Namun halangan melintang membuatkan saya sukar untuk berjumpa beliau. Beliau menginap di Hotel Permonand ...betul ka ejaan hotel tu...hantam saja la...Lebih kurang jam 4 petang barulah beliau memperkenalkan diri dan tujuan datang ke Tawau. Stelah saya tahu beliau adalah Lawrence Tan saya segera dengan pecut menuju ke tempat beliau.

Kami berjumpa di bandar Tawau, kemudian membawa beliau ke rumah untuk membeli beberapa barangan magic. Beliau menceritakan latar belakang dan pengalaman beliau dalam bidang magic. Sangat jauh dan lama pengalaman beliau dalam bidang ini, berbanding saya yang baru beberapa tahun jagung... Setelah selesai membeli barang beliau menjemput saya untuk melihat sendiri persembahan beliau pada malam itu.

Tanpa membuang masa saya bersiap dan menuju ke tempat persembahan beliau. Persembahan yang beliau buat sempena Nippon paint Dinner. Dari pakaian hingga peralatan beliau sudah menunjukkan beliau seorang magician yang profesional. Kebetulan Zam rakan magic juga bekerja di hotel berkenaan. Kami berdua pun berabis la menuntut ilmu dengan beliau. Macam-macam beliau ajar. Kami masing-masing menunjukkan magic kami, kemudian beliau turut menunjukkan magic kepada kami. Kami hanya mampu tercengang melihat persembahannya.

Saya telah merakam dan uploadkan ke dalam channel youtube saya performance beliau pada malam itu. Panjang performance nya malam tu....apa pun Five star untuk beliau.....saya tabik dengan cara beliau mempersembahkan magic di atas pentas sangat profesional. Saya akan ambil iktibar dengan cara beliau untuk memperbaiki lagi persembahan magic saya.

Saya ucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada Lawrence Tan kerana sudi bertemu saya. Saya sangat kagum dengan anda. kalau ada persembahan magic lagi jemput-jemputlah saya ...he,he,he....kaya raya performance dengan beliau...

Last words for you Lawrence "Your A Great Magician"...

No comments: