Monday, October 19, 2009

Magic sangat diperlukan di Malaysia...


Setelah hampir seminggu undian dijalankan, hampir 80% pengundi memilih "ya, ramai meminati magic dan sangat diperlukan". Manakala 5% undian memilih "Tidak, silap mata bukan budaya rakyat kita." dan 15% mengundi "Mungkin, mengikut keperluan masyarakat.

Nyata dan jelas silap mata di Malaysia ini baru mula berkembang dan akan terus berkembang. Masa depan silap mata untuk dijadikan sebagai kerjaya adalah sangat cerah. Mungkin untuk masa ini, masih ramai yang mendapat info tentang persembahan magic di Malaysia. Mungkin juga ramai beranggapan tidak ramai rakyat Malaysia yang tahu buat magic. Ataupun ramai beranggapan silap mata rakyat Malaysia tidak hebat seperti luar negara. Sedangkan ada yang jauh lebih hebat daripada David Blaine...macam aku la...hahahahhahaha...PERASANTAN...

Pendedahan tentang persembahan magic masih belum meluas lagi diikalangan rakyat Malaysia, hanya segelintir golongan sahaja yang tahu akan kelebihan persembahan magic dalam sesebuah majlis. Jadi saya boleh membuat kesimpulan kerjaya magic di Malaysia masih mempunyai masa depan yang cerah. Saya pasti akan ada ahli silap mata di Malaysia bergelar jutawan dengan hanya membuat magic. Mungkin sudah ada kot? Ashlem Roy?...mungkin juga?saya kurang pasti pula... Jadikan magic sebahagian daripada hidup anda....MAGICCC!!!!

No comments: