Tuesday, December 14, 2010

Silap Mata Untuk Semua

Kami menyediakan persembahan silap mata untuk pelbagai majlis-majlis.

Antaranya:

1. Street Magic (Silap Mata Jalanan)

2. Stage Magic (Silap Mata Atas Pentas)

3. Close Up Magic (Silap Mata Sekeliling)

4. Birthday Party (Hari Jadi)

5. Dinner Night (Majlis Makan Malam)

6. Big Event (Majlis Pesta Besar-besaran)

7. Clown (Badut)

8. And more…. (dan bermacam-macam majlis lagi)


Sekiranya anda berminat dengan perkhidmatan kami boleh terus

Menghubungi kami.

Magictawau :( 012-8161599)


Ahli Sila Mata Magictawau Entertaiment :

Shahril Fuyoo Magic

Magicfinger Ali

Ezad Indra Zid

Magictawau Team

Alfian

Ad-din

Ja Magic

Fuyoo Magic Station Street Magic Competition 2011


Magictawaushop dengan kerjasama Fuyoo Magic Station menganjurkan FMS Street Magic 2011 sempena tahun baru 2011. Ini adalah peluang untuk semua magician di Malaysia. Apa tunggu lagi mri sertai bersama-sama.

Tuesday, November 2, 2010

Semuanya berjalan lancar....





Apa lagi yang mampu aku katakan?...semuanya berjalan dengan lancar...terima kasih untuk semua yang menjayakan program ini...terutama rakan dari Tawau yang bertungkus lumus korbankan masa dan tenaga untuk semua ini....untuk rakan baik ku ARMAN, terima kasih atas pengorbanan mu...

Untuk rakan daripada Kota Kinabalu, terima kasih semuanya kerana menyokong akan program aku ini. Tidak ada ertinya tanpa kamu di Tawau. Juga rakan daripada Kudat, sanggup datang ke Tawau untuk bersama2 menjayakan program ini.

Untuk Shahril dan Ali terima kasih atas kesudian kamu datang ke Tawau. Kedatangan kamu sangat bermakna untuk kami di Sabah. Ilmu yang diberi membuka minda kami semua untuk lebih maju ke hadapan. Sekiranya ada kesilapan yang dilakukan harap dimaafkan.

Keseluruhan semuanya berjaya, kenangan terindah tercipta pada tarikh tersebut. Kenanngan indah ini akan terpahat di minda ku buat selama-lamanya....

Sunday, September 19, 2010

Kelas Silap Mata & Persembahan Silap Mata



Akhirnya impian aku membawa Shahril Fuyoo Magic dan Ali Magicfinger ke Tawau menjadi kenyataan. Dua magician terhebat di Malaysia akan bergabung mengadakan kelas silap mata dan Persembahannya di Tawau. Terima kasih tidak terhingga untuk Shahril dan Ali atas kesudian menerima jemputan saya ke bumi Tawau ini. Saya mengambil kesempatan untuk menganjurkan kelas silap mata dan persembahan untuk warga Sabah..

Saya juga mengucapkan terima kasih kepada abang Alfian atas sumbangan kewangan untuk melancarkan lagi program ini. Tanpa bantuan beliau agak susah juga hendak bergerak. Motivasi beliau untuk memastikan program ini berjalan menguatkan lagi semangat saya untuk membuat kelas silap mata dan persembahan ini. Jadi, kepada semua magician yang berada di Sabah. Ayuh kita ke Kelas Silap Mata dan persembahan silap mata ini, sukar kita untuk berkumpul dan berjumpa sesama magician tambah-tambah lagi untuk bertemu dengan Shahril dan Ali....Demi pengorbanan sebagai magician untuk menuntut ilmu dan berkongsi ilmu. Ini adalah peluang keemasan yang tidak boleh dilepaskan.

Bagi magician yang hebat, dia tidak meletakkan dirinya di atas. Dia akan sentiasa menuntut ilmu dan terus menuntut ilmu. keegooan dalam diri harus dipadam dalam diri untuk menuntut ilmu dan berkongsi ilmu. kerana dia tahu. Hanya ilmu adalah kepuasan segala-galanya. Mari kita bersama-sama memeriahkannya.

"Kelas Silap Mata"
Tarikh: 30 Oktober 2010

Hari: Sabtu
Masa: 9.00 pagi
Tempat: Dewan serbaguna Perpustakaan Negeri Sabah Cawangan Tawau
Yuran: RM80 Seorang

"Persembahan Silap Mata"
Tarikh: 30 Oktober 2010
Hari: Sabtu
Masa: 8.00 malam-9.30 malam
Tempat: Auditorium Perpustakaan Negeri Sabah Cawangan Tawau
Tiket: Dewasa - RM10 Kanak-kanak - RM5

Untuk penduduk Tawau, tiket boleh didapati di JENNY COLLECTION, SABINDO PLAZA.

Anda boleh membayar yuran penyertaan dan tiket kepada Magictawau sama ada terus kepada saya atau ke akaun CIMB bank saya di 12140074446523.... Maklumkan dengan saya sekiranya sudah memasukkan wang ke akaun saya. Terima kasih.

Thursday, August 5, 2010

SK. Perdana Futsal Juara Piala Bola.

KOTA KINABALU: The Futsal Carnival in Tawau was as successful as others that were staged in various districts in which the Carnival, open for under-12 boys and girls, was a joint effort between Sabah Sports Board, Education Department, District offices, Sabah Sports Council and the Sabah Amateur Football Association (Safa).

The curtain-raiser was in Kota Kinabalu and its aim is to develop football among the very young at grassroot levels.

With this tremendous and success outing, similar carnivals will be in the pipeline in various districts throughout the state soon.

The Futsal Carnival in Tawau, held at the Tawau Sports Complex on July 31, got an overwhelming response from local teams and schools from in and around the Tawau Division, which was officiated by Assistant Minister of Finance Datuk Tawfiq Datuk Abu Bakar Titingan and the closing by Safa Youth Development Chairman Datuk Yusoff Datuk Kassim.

71 teams, including 7 girls’ teams, comprising 710 young players, took part in the event, which attracted thousands.

At the end of the day, Tabs A were champs after defeating Gingga Kiddos A in the finals, while in the Girl’s category, the champions trophy went to SK Kampong Jawa, followed by PGA Kids 2 in second place, SK Kinabutan in 3rd and SK Perdana in 4th.

The challenge trophy however was scooped up by Tabs B team who beat SK Kinabutan in the final and SK Perdana emerged the winner for the Futsal trophy after defeating Tawau Sports Complex Junior.


NEW SABAH TIMES (04 Ogos 2010)

Tuesday, July 20, 2010

Last Episode and my new magic trick "PANAZ"



Di sini saya ingin mengumumkan bahawa, Street Magictawau 2010 akan berhenti sehingga episod 12 sahaja. Saya ingin tumpukan perniagaan magictawaushop.com saya. Mungkin video selepas ini banyak berkaitan dengan magictawaushop.com. Saya mengucapkan terima kasih atas kesudian anda menonton sehingga episode 12. Semoga kita dapat berjumpa di episodeyang lain lagi. Terima kasih banyak-banyak kepada yang menyokong.

Dalam episod 12 ini saya telah meletakkan magic ciptaan saya sendiri yang digelar "PANAZ". Saya telah menghantar video ini ke ellusionist.com dan theory11.com. Kedua-dua syarikat magic ini memberi respon yang baik. Dan White dari theory11.com berminat dengan magic saya ini. Beliau telah menghantar email kepada saya:



I like this trick very much. Does it use any form of ******* ******? and does the coin have to be made of ********?

Thanks

Dan White


Beliau sangat berminat dengan magic yang saya reka ini. Namun masih mempertimbangkan untuk dipasarkan dipasaran magic. Saya tidak kisah sama ada magic saya ini diterima atau tidak. Apa yang penting magic saya mendapat perhatian daripada Dan White. Untuk pengetahuan anda Dan White adalah Consultants Magic For David Blaine. Beliau merupakan penasihat magic kepada David Blaine. Memadai beliau minat dengan magic ciptaan saya sendiri itu sudah cukup membanggakan. Apa-apa pun terima kasih kepada semua rakan dan peminat yang tidak putus-putus memberi sokongan kepada saya. MAGICCCC!!!

Monday, July 12, 2010

Baju T-Shirt Magictawau Team


Bulan lalu saya telah membuat tempahan untuk baju T-shirt magictawau team. Baju ini untuk rakan-rakan seperjuangan saya terutamanya di negeri Sabah. Namun begitu, permintaan untuk memperbanyakkan baju ini begitu menggalakkan sekali. Kepada rakan-rakan magic yang ingin memiliki baju ini bolehlah membuat tempahan kepada saya. Harga baju hanya RM50. Setiap pembelian saya akan sertakan DVD "The Best Street Magictawau".

Sunday, June 27, 2010

Kelemahan Hantu Silap mata


Alif Firdaus Aziz atau dikenali sebagai Hantu Silap Mata, salah seorang rakan magician yang sempat saya ketemui pada festival magic yang lalu. Beliau seorang yang sempoi dan kelakar. Beliau seorang penulis novel, pelukis komik dan pelakon youtube. Antara karya beliau seperti novel Hantu Silap Mata, komik beliau Orang Kuat dan komik beliau juga sering keluar di akhbar paling femes di Malaysia iaitu The STAR setiap hari ahad.

Beliau juga sempat merakamkan video untuk saya dilaman youtube beliau. Memang kelakar gila. Untuk membalas jasa video beliau. Saya telah membuat satu video yang khas untuknya. Diharap Alif tak marah. Video saya ini dibantu oleh pelakon KAPPOWW (Henzi Andalas Nusantara).....Ok terima kasih ALif Firdaus Aziz.

Thursday, June 24, 2010

Magictawau bersama AMAR...


Siapa yang tak kenal AMAR? penyaynyi nasyid yang tersohor di Malaysia. Bukan itu sahaja, beliau juga seorang Pakar Motivasi, Komposer, Karikatur, ahli silap mata dan yang saya sangat kagumi adalah kerjaya Peguam beliau. Amar mempunyai pelbagai kelebihan yang dimiliki. Tidak hairan saya boleh akui beliau sebagai IKON kepada golongan remaja masa kini.

Saya telah berkunjung ke rumah AMAR pada hari jumaat yang lalu. Saya telah ditemani oleh rakan beliau iaitu Ismail dan Solah. Semasa saya bersekolah menengah, lagu-lagu nasyid AMAR sering menjadi pilihan saya untuk dibawa ke atas pentas. Saya sentiasa mengikuti perkembangan beliau daripada dahulu hingga sekarang. Saya tidak menyangka beliau sudi untuk berjumpa dengan saya. Semuanya atas dasar MAGIC. Melalui magic saya dapat berkawan dengan AMAR.

Saya, Ismail dan Solah dihidangkan SATE oleh beliau. Sungguh sedap dan enak. Beliau seorang yang bersederhana, walaupun diluar dilihat seperti seorang yang pendiam tapi sebenarnya beliau mudah didekati. Banyak topik yang kami ceritakan daripada magic hingga ke nasyid. Paling seronok saya dapat menyanyi secara langsung lagu SAHABAT diringi kibod yang dimainkan oleh AMAR sendiri, bangganya diri ini. Walaupun salah lirik dan kod lagu tapi saya tetap terhibur.

Mudah-mudahan lagu sahabat tersebut menjadi permulaan sahabat saya dengan AMAR. Sekiranya saudara AMAR membaca blog saya ini, saya ucapkan terima kasih. InsyaAllah, saya akan cuba membawa AMAR ke bumi Tawau juga. terima kasih banyak-banyak untuk AMAR.

Wednesday, June 23, 2010

Terima Kasih Semua...





Sepanjang hidup saya menjadi ahli silap mata, inilah kenangan yang paling manis pernah aku alami. Aku terlalu gembira, seronok dan teruja atas sokongan rakan-rakan magician terutama yang berada di semenanjung. Walaupun diri ini tidak memenangi apa-apa kemenangan namun pengalaman bersama selama 4 hari bersama rakan-rakan di sana sangat berharga bagi aku.

Ucapan terima kasih tidak terhingga kepada rakan magic, untuk Ali Magicfinger terima kasih atas kenderaan yang ditumpang dan bawa lepak sampai kepala naik pening. Juga kepada Shahril Fuyoo Magic atas idea, sokongan dan perkongsian pengalaman magic, Untuk Mail pula walaupun ko artis Infiniti sanggup juga membawa aku berjumpa dengan AMAR hingga lewat pagi, siap nyanyi lagi tu dengan AMAR...hahahahahha...AFIQ terima kasih bawa jalan-jalan di DANAU DESA...siap ada orang jerit nama ku di situ....femes juga aku di KL ni...Alpian yang sanggup datang dari Kota Kinabalu semata-mata ingin menyokong saya, terima kasih tidak terhingga....Alif Firdaus Aziz memang sempoi dapat berjumpa dan lepak dengan ko....tak kering gusi dibuatnya...rakan-rakan magic yang lain... Tera, Suhaimi, Amil, Boncoi, Ibrahim, Fendi, Shahrizal, Solah, Henzi Andalas, Eric, sapa lagi ya....semua rakan-rakan yang dapat bersama-sama saya...sori tak dapat tulis nama kamu semua....terlalu ramai...hehehehehehe

Tidak lupa kepada best friend saya Cikgu Syed......cepat2 kahwin ok.. sekali lagi untuk semua TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK...inilah dikatakan sebagaiiiii MAGICCCC!!!

Friday, June 4, 2010

Magictawau Corner Part 5







Video Street magic kami pada hari tersebut.....




Hari:Sabtu dan Ahad
Tarikh: 05 dan 06 Jun 2010
Tempat: Sabindo Plaza
Masa: 9.00 pagi hingga 3.00 ptg

Semua rakyat di dunia ini dijemput datang...ayuh magic...

Tuesday, June 1, 2010

MR.CK with magictawau team


Mr.CK seorang mentalism magic yang femes di Malaysia telah berkunjung ke daerah bertuah Tawau. Beliau ke Tawau atas urusan perniagaan beliau. Saya dan rakan-rakan sempat berjumpa dengan beliau di Dynasty Hotel sekitar 9.00 malam.


Bercerita dengan beliau sangat seronok dan gembira. Pengalaman beliau dalam bidang magic sangat banyak dan jauh daripada kami. Tips dan nasihat yang diberi banyak membuka minda saya tentang ilmu magic lagi. Malah beliau turut mempersembahkan beberapa ilmu mentalism kepada kami. Sangat seronok dan terhibur dengan persembahan beliau. Lagi seronok, apabila beliau berkongsi ilmu mentalism tersebut dengan kami. Bersemangat rakan-rakan saya menuntut ilmu dengannya. Ilmu yang diberikan sangat bermakna bagi kami. Saya dan rakan-rakan akan menghargainya buat selama-lamanya.

Untuk pengetahuan semua beliau sering muncul di TV seperti Malaysia Hari Ini, Selamat Pagi Malaysia, juga sering muncul di dada akhbar seperti Berita Harian, Metro dan banyak lagi. Saya sangat berterima kasih kepada Mr.Ck kerana sudi berjumpa dan berkongsi ilmu dengan kami. Saya sangat menghormati beliau. Kata-kata yang diberikan keapada saya menjadi inspirasi untuk saya bergerak lebih kehadapan. Terima kasih Mr.CK, awak mentalism magic yang terhebat di Malaysia.

Friday, May 28, 2010

Magictawau Corner Part 4


Seperti biasa gerai kami di buka pada ketetapan berikut:

Hari:Sabtu dan Ahad
Tarikh: 29 dan 30 Mei 2010
Tempat: Sabindo Plaza
Masa: 9.00 pagi hingga 3.00 ptg

Semua rakyat di dunia ini dijemput datang...ayuh magic...

Thursday, May 13, 2010

Kejayaan Magictawau

"MAGIC SHOW FOR FESTIVAL KEBUDAYAAN TAWAU 2012"


"PENGELOLA PROGRAM MOTIVASI AMAR JELAJAH MALAYSIA TAWAU 2011"



"SECOND PLACE FUYOO MAGIC STREET MAGIC COMPETITION 2010"

" CREATOR OF SHAHRIL FUYOO MAGIC & ALI MAGICFINGER MAGIC SHOW AT TAWAU 2010"


" MAGIC SHOW FOR SHERVINTON HOTEL OPENING CEREMONY 2011"



" MENJADI SELEBRITI MELALUI YOUTUBE (TEMURAMAH KHAS) OLEH ALIF FIRDAUS AZIS





"CLOSE UP MAGIC COMPETITION INTERNATIONAL MAGIC EXTRAVAGANZA 2010 & 2011 "



"WINNER WAYNE HOUCHIN & LEE ASHER MAGIC COMPETITION 2009"

Friday, April 30, 2010

Magictawau Corner Part 2

Respon dari pengunjung bagi kami adalah keajaiban bagi kami. tanpa pengunjung tidak beerti kedai kami ini.
Pengunjung yang datang ke meja kami sangat terhibur dengan persembahan kami. Tidak mustahil barangan magic kami mendapat sambutan.

Perancangan yang bijak akan menghasilkan magic yang hebta. Itulah rakan-rakan saya yang sedang lakukan.

Along juga turut menunjukkan kehebatannya dalam permainan card. Sesuatu yang agak mustahil untuk dilakukan. Namun ia mudah bagi magician bernama Along.

Persembahan Flourish card oleh Irfan memeriahkan lagi suasana magic di tempat tersebut. Irfan merupakan magician berasal dari Sandakan.

Magic floating yang Arman persembahkan menarik perhatian pengunjung untuk melihat persembahan kami. Caya sama lu Arman.

Hari: Ahad
Tarikh: 02 Mei 2010
Tempat: Sabindo Plaza
Masa: 8.00 pagi hingga 4.00 ptg

Ini gambar terbaru saya dan rakan-rakan di magictawau corner baru-baru ini. Sungguh meriha dan menghiburkan. Jualan pun agak memberansangkan. Beberapa barangan kehabisan stok. Untung pun banyak juga. Terima kasih kepada rakan-rakan yang membantu saya..banyak kenangan yang tidak dilupakan sepanjang sehari suntuk di tempat tersebut.


Wednesday, April 21, 2010

MAGIC EXTRAVAGANZA 2010


Satu pengunguman yang penting aku ingin sebarkan. Setelah berfikir panjang dan merenung kebolehan diri. Aku dengan penuh yakin dan konfiden akan menyertai pertandingan ini. Inilah peluang aku untuk menunjukkan kebolehan mempersembahkan magic diperingkat antarabangsa.

Walaupun rasa diri ini belum bersedia, namun semangat aku mengatasi segalanya. Aku mesti katakan diriku aku boleh lakukan. Peluang sudah terhidang di depan mata, maka sambar dan tangkaplah ia.
Mula saat ini aku akan berlatih untuk membuat persembahan yang terbaik dipertandingan itu. Untuk makluman saya mengambil bahagian dalam Close Up Competition. Jadi kepada rakan-rakan magic disemenanjung nantikan aku di sana.


Update 26 April 2010
Saya baru sahaja siapkan routine magic yang bakal saya persembahkan. Untuk memenangi pertandingan berkenaan mestilah menggunakan routine magic sendiri. Music dan suara saya sudah record. Hanya perlu sekarang ini latihan yang mencukupi......

Update 06 Mei 2010
Murid sekolah aku jadikan ujian untuk persembahan magic aku . Masih banyak kelemahan perlu diperbaiki. Lakonan perlu lebih hidup lagi. Namun murid tetap kagum dengan persembahan magicku.


Saturday, April 17, 2010

Magictawau Corner




Akhirnya, saya berjaya membuka lembaran baru dalam dunia magic saya. Magictawau corner mendapat sambutan dari segi penonton dan reaksi. Dari segi jualan, kurang meberansangkan. Mungkin ini kali pertama di tawau ini membuat jualan barangan magic secara terbuka. Penerimaan terhadap barangan magic masih berkurangan. Namun kepuasan sepanjang saya dan berada di situ sangat seronok. banyak cerita yang ingin saya kongsikan.
Saya berbanyak-banyak terima kasih kepada rakan magic saya yang banyak membantu saya dari awal hingga akhir iaitu saudara Arman. Beliau banyak memberi motivasi dan dorongan kepada saya. Semangat beliau sangat saya kagumi. Tanpa beliau mungkin "magictawau corner " ini tidak wujud. Terima kasih yang tidak terhingga untuk Arman. Saya berbangga dapat rakan magician macam awak.
Tidak dilupakan kepada rakan magician yang lain iaitu Along, Madxx, Danny, Lawi, Hafiz dan beberapa orang lagi. Kedatangan kamu dalam program tersebut membantu kemeriahan suasana magic di situ. Semua magician masing-masing menunjukkan kehebatan. Tidak kurang juga berkesempatan untuk berkongsi magic tricks.Manakala sambutan daripada penonton yang hadir sangat menggalakan. Walaupun jualan tidak beberapa baik namun, reaksi dan raut wajah mereka menunjukkan betapa kagumnya mereka melihat silap mata kami. Ada juga beberapa yang cuba menjadi pengacau, namun kami menepisnya dengan profesional. Rakan-rakan facebook, youtube dan FMS juaga turut hadir. Saya juga sangat berterima kasih kepada Abang berbangsa india, saya lupa untuk bertanyakan namanya. Walaupun dia tidak membeli jualan kami, sokongannya sangat mengagumkan. Dia membelanja kami minum. Terima kasih yang tidak terhingga kepada Abang berbangsa India.
Ini adalah permulaan, banyak kelemahan perlu diperbaiki. Akan datang saya akan buat yang lebih terbaik. Banyak yang saya belajar dariapa semua ini. Kini magic mula diterima oleh rakyat di daerah Tawau. Saya pasti usaha ini pasti akan berjaya dimasa akan datang. Terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, April 8, 2010

New Product Open Now


Produk terbaru daripada magictawaushop pasti menngempakkan dunia magic anda. Milikinya sekarang sementara stok masih ada.

1. Window-RM100
2.Cups And Balls- RM20
3. Dice Illusion - RM100
4.Lightning (Set)- RMRM120
5.SAS- RM60
6.The Cream Bands - RM70
7.The web - RM30

Sunday, March 21, 2010

Program Juara Rakyat di Kalabakan


Akhirnya semua sudah selesai.... penduduk Kalabakan sangat genbira dengan kedatangan kami. video dibawah ini sebahagian daripada persembahan magic saya dan Arman. Ada banyak lagi magic yang belum saya edit. Akan datang saya akan upload...tunggu..





Saturday, March 6, 2010

Hari Jadi lagi....


Nampaknya keseronokan membuat persembahan untuk hari jadi lebih hebat berbanding street magic. Kepuasan penonton lebih teserlah berbanding dengan magic jalanan. Mungkin kerana minda mereka sudah bersedia untuk menerima persembahan magic berbanding street magic yang membawa persembahan secara spontan.

Saya boleh membuat kesimpulan bahawa persembahan untuk hari jadi lebih senang berbanding persembahan secara street magic. Tetapi dari segi kos barangan dan persediaan, street magic dilihat lagi murah berbanding hari jadi yang memerlukan barangan magic yang mahal.

Persembahan hari jadi Aiman dan safwan saya jadikan sebagai pentas latihan saya untuk persembahan magic yang akan datang dan untuk memperbaiki mutu persembahan saya. seronok , gembira dan senang hati melihat orang ramai terhibur. Itu adalah matlamat saya. magic

Wednesday, February 24, 2010

My Own Tv Magic Program


Beberapa minggu yang lalu, saya telah berbincang dengan seorang penerbit sebuah rancangan tv untuk menerbitkan sebuah rancangan magic. Saya amat gembira dengan perancangan untuk menerbitkan rancangan tv magic sendiri. Sememangnya impian seorang magician mempunyai rancangan program tv magic tersendiri. Namun proses pembikinan program magic tersebut tidak semudah yang disangka, ia tidak mudah seperti yang aku selalu upload dalam youtube (rakam, edit dan upload). Pelbagai prosedur yang perlu dilalui untuk menerbitkan sesebuah rancangan magic.Ini bermaksud ia mengambil masa yang agak lama bagi sebuah terbitan rancangan tv.

Namun bagi saya ini adalah impian yang sangat saya nantikan. Saya boleh katakan ini sebagai "mimpi menjadi kenyataan". Bukan setakat saya sahaja yang gembira dengan berita ini, Malah penonton setia video magic saya juga turut menantikan program magic tv saya ini. Kini penonton setia video magic saya boleh melihat saya terus secara langsung di televisyen. Mungkin untuk terbitan pertama ini, ia hanya untuk pasaran Malaysia sahaja. Sekiranya permintaan dari negara jiran amat menggalakkan ia akan diperluaskan pasarannya ke Singapura, Indonesia dan Brunie.



Oleh itu, saya mengharapkan kepada penyokong, peminat, pembaca dan semua yang tidak putus-putus menyokong karier saya sebagai magician, untuk membantu saya memudahkan dan mempercepatkan lagi terbitan rancangan magic saya ini. Ini kerana dengan sokongan anda semua amat penting bagi saya. Anda boleh membantu saya dengan memberi kata semangat, pesanan ringkas, kad ucapan, video ucapan atau apa sahaja yang menyatakan sokongan anda untuk terbitan rancangan magic saya ini. Anda boleh hantarkan sokongan anda di laman berikut:

  1. magictawau@yahoo.com
  2. www.youtube.com/alifkelana
  3. www.magictawau.blogspot.com
  4. www.fuyoomagicstation.com
Sekali lagi saya ingin katakan sokongan daripada anda semua amat penting bagi saya untuk memudahkan dan mempercepatkan lagi penerbitan rancangan magic saya. Terima kasih untuk semua yang terus menyokong kerjaya saya sebagai magician. Jadikan ia realiti itulah magicccc!!!



Sunday, February 21, 2010

Arcane contest 2010


Hari ni aku berjaya membawa kumpulan nasyid aku menjadi naib johan dalam pertandingan nasyid peringkat zon bandar utara daerah Tawau. Nasyid diantara bidang yang paling aku minati sebelum mengenali magic. Namun, kemenangan nasyid ini adalah yang pertama bagi sekolah aku dan kemenangan pertama selepas aku pindah dari Klang Selangor.

Naib johan sudah memadai bagi aku. Aku pun tak mengharap sangat dapat nombor dalam pertandingan nasyid ini. Apa yang penting penyertaan dalam pertandingan tersebut, kalah atau menang belakang cerita. Nampaknya tahun ni, tahun naib juara je aku dapat, FMS street Magic dapat naib juara, nasyid pun naib juara. hahahahahaha...
Sekali lagi aku menyertai satu lagi pertandingan magic anjuran Ellusionist iaitu "Arcane Contest". Memandangkan aku sudah membeli Arcane deck ini dengan harga yang mahal. Aku pun menyertai pertandingan ini. Seperti nasyid juga, apa yang penting penyertaan dalam pertandingan tersebut. Kalah atau menang belakang cerita. Rakaman daripada sambutan hari jadi Aieman aku edit dan hantar ke Ellusionist.

Sekiranya aku menang pertandingan ni.....sekiranya la....sekiranya la kan...aku dapat limited Golden Arcane Deck. Apa lagi belasah je la. Ini peluang aku tunjukkan magic aku kepada dunia. Dapat naib johan pun boleh juga....pokoknya penyertaan hahahahahhahha. sila link laman di ellusionist untuk lihat video penyertaan saya. Terima kasih..

http://forums.ellusionist.com/showthread.php?88782-Arcane-Contest

Monday, February 15, 2010

Birthday Performance



Hari ini saya telah dijemput oleh Guru Penolong Kanan saya untuk membuat persembahan magic sempena hari lahir anak beliau. Saya berbesar hati untuk membuat persembahan pada hari tersebut. Ini peluang saya untuk mencuba magic yang baru saya pelajari dan saya ingin menguji sejauh mana keyakinan dan keberanian saya membuat persembahan dihadapan ramai orang.

Persembahan magic tersebut akan diadakan disebelah malam. Ini bermaksud sambutan hari jadi anak beliau dilansungkan siang dan malam. Waduh, waduh kalah orang kahwin. Mesti belanja besar beliau kita ni. Maklumlah anak beliau tu satu-satunya anak tunggal. Apa-apa pun saya akan buat persembahan yang terbaik untuk En. Rosli dan anak lelakinya Aieman....Aieman tak kisah!!!

Sunday, February 7, 2010

Oi! Oi! Art at I. P.G.M Kampus Tawau


Letih, penat dan seronok. Itu yang saya alami semalam bersama pelatih-pelatih guru di Institut Perguruan Malaysia Kampus Tawau. Saya telah dijemput oleh rakan magic saya Madxx Bexter untuk memeriahkan majlis mereka iaitu "Oi Oi Art". Majlis tersebut memang menyeronokkan pelbagai aktiviti yang dijalankan temasuklah persembahan magic. Dari mula saya datang ke meja berkenaan sehingga tamat majlis tersebut tidak putus-putus kunjungan orang ramai.

Saya seronok dapat bersama-sama rakan magician dari kampus tersebut untuk mempersembahkan magic bersama-sama. Masing-masing menunjukkan kebolehan magic. Ramai yang terhibur dengan persembahan kami, respon daripada mereka sangat menggalakkan. Ia sedikit sebanyak membantu kami untuk bersemangat mempersembahkan pelbagai magic yang lain.
Ada beberapa orang budak sekolah menengah cuba menjadi pengacau dalam persembahan kami. Namun pengalaman mengatasi segalanya, segala taktik mereka cuba membocorkan rahsia kami tidak dapat dilakukan. Malah mereka yang terkebil-kebil melihat magic kami. Ada juga pensyarah yang tidak habis-habis menyuruh saya mengulang magic yang dilakukan. Melihat muka mereka terhibur sangat menghiburkan saya. Bukan itu sahaja ada juga yang tidak berganjak dari meja kami hingga aku keletihan melayan karenah mereka. Namun sebagai penghibur, saya akan membuat yang terbaik untuk mereka.

Saya mengucapkan terima ksih untuk Madxx dan rakan-rakannya atas jemputan dimajlis tersebut. sedikit sebanyak dapat memperbaiki magic yang lama saya tidak lakukan. Harap dimasa akan datang akan ad majlis sedemikian usaha kamu ini akan menaikkan profesion magic di Malaysia. Tahniah!!! itulah dikatakan sebagai MAGICCC!!!

Saturday, February 6, 2010

Second Place FMS Street Magic Competition


Akhirnya keputusan pertandingan telah pun diputuskan. Saya telah mendapat tempat yang kedua dalam pertandingan tersebut. Tahniah saya ucapkan untuk rakan magic saya BONCOI. Magic yang beliau persembahkan memang cukup memukau. Camera dan editing video juga sangat menarik. Tidak mustahil beliau ditabalkan sebagai juara pertandingan tersebut.

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada Urusetia FMS dan Shahril Fuyoo Magic kerana berjaya menganjurkan pertandingan seperti ini. Secara tidak langsung dapat mencungkil bakat magician yang ada di Malaysia ini. Jesteru itu, dapat mengeratkan lagi hubungan antara magician walaupun berjauhan tempat.

FMS kini menjadi station utama magician di Malaysia untuk berkumpul, bersatu dan dapat memartabatkan profesion magic di Malaysia. Tahniah untuk FMS. Saya berharap pertandingan sebegini dapat diteruskan lagi. Untuk memberi semangat kepada magician yang lain untuk maju ke hadapan. Tidak sabar menanti Fuyoo Magic Musim Ke Tiga.

Monday, January 11, 2010

Comic alifstyle 24 Hours Non Stop


Saya pembaca komik tegar!




Untuk pengetahuan semua rakan saya alifstyle tengah mencipta rekod dunia membuat komik selama 24 jam tanpa henti bermula jam 12.00 pagi tadi hingga 12 tengah malam ini. Saya menganggap ini sebagai suatu keajaiban yang tidak semua orang sanggup buat. Tahniah untuk alifstyle atas komik 24 jam ini.

Komik beliau semua lawak-lawak....kalau orang Sabah sebut LUCU-LUCU Bah ni....Mari kita sama-sama menyokong beliau sehingga ke akhir masa tamat beliau melukis komik ini....CHAIYO CHAIYO ALIF....Hidup nama ALIF....

InsyaAllah alif....aku akan cuba buat Street Magic selama 24 Jam tanpa henti...Boleh ke? hahahahhahha...kalau magic semua boleh jadi...MAGICCCC!!!!