Sunday, February 7, 2010

Oi! Oi! Art at I. P.G.M Kampus Tawau


Letih, penat dan seronok. Itu yang saya alami semalam bersama pelatih-pelatih guru di Institut Perguruan Malaysia Kampus Tawau. Saya telah dijemput oleh rakan magic saya Madxx Bexter untuk memeriahkan majlis mereka iaitu "Oi Oi Art". Majlis tersebut memang menyeronokkan pelbagai aktiviti yang dijalankan temasuklah persembahan magic. Dari mula saya datang ke meja berkenaan sehingga tamat majlis tersebut tidak putus-putus kunjungan orang ramai.

Saya seronok dapat bersama-sama rakan magician dari kampus tersebut untuk mempersembahkan magic bersama-sama. Masing-masing menunjukkan kebolehan magic. Ramai yang terhibur dengan persembahan kami, respon daripada mereka sangat menggalakkan. Ia sedikit sebanyak membantu kami untuk bersemangat mempersembahkan pelbagai magic yang lain.
Ada beberapa orang budak sekolah menengah cuba menjadi pengacau dalam persembahan kami. Namun pengalaman mengatasi segalanya, segala taktik mereka cuba membocorkan rahsia kami tidak dapat dilakukan. Malah mereka yang terkebil-kebil melihat magic kami. Ada juga pensyarah yang tidak habis-habis menyuruh saya mengulang magic yang dilakukan. Melihat muka mereka terhibur sangat menghiburkan saya. Bukan itu sahaja ada juga yang tidak berganjak dari meja kami hingga aku keletihan melayan karenah mereka. Namun sebagai penghibur, saya akan membuat yang terbaik untuk mereka.

Saya mengucapkan terima ksih untuk Madxx dan rakan-rakannya atas jemputan dimajlis tersebut. sedikit sebanyak dapat memperbaiki magic yang lama saya tidak lakukan. Harap dimasa akan datang akan ad majlis sedemikian usaha kamu ini akan menaikkan profesion magic di Malaysia. Tahniah!!! itulah dikatakan sebagai MAGICCC!!!

No comments: