Friday, February 25, 2011

Transformasi Cinta Pertama Remaja - AMAR


Alam remaja tidak akan lari daripada percintaan. Sepertinya perasaan cinta ini sudah sinonim dengan remaja. Saya boleh katakan alam remaja bermula dari tingkatan 1 hingga ke alam Universiti/kolej, waktu inilah bara cinta membuak-buak dikalangan remaja. Namun cinta bagaimanakah yang boleh dikatakan cinta yang sejati? cinta yang suci lagi tulus dan murni.

Tanpa bimbingan yang betul, remaja mudah terpesong. Apabila mereka terpesong maka gelaplah masa depan mereka. Perkataan Cinta Monyet, Cinta SMS, Cinta Surat, Kakak angkat, Abang Angkat, Adik Angkat dan Cinta yang terbaru CINTA FACEBOOK sering didengar dikalangan remaja masa kini. Dating, berpelukan, berpegangan tangan, Lari ikut Boy friend, terlanjur, lahir anak luar nikah, pembuangan bayi ia memang sering dikaitkan dengan REMAJA. Ini akibat apabila cinta pertama remaja tanpa bimbingan yang betul.

Oleh itu bersesuaian dengan buku Motivasi AMAR "Tranformasi Cinta Pertama Remaja" amat sesuai untuk golongan remaja sebagai panduan dan bimbingan mereka menempuhi alam remaja. Ia wajib dimiliki oleh setiap remaja khususnya pelajar muslim. Remaja adalah pemimpin masa depan negara, jika rosak remaja kita hari ini maka hancurlah negara kita di masa akan datang. Apa tunggu lagi miliki buku motivasi " Transformasi Cinta Pertama Remaja"

Jutaan terima kasih untuk AMAR atas hadiah buku dan MTV Karaoke yang diberi. Ia sangat bermakna bagi diriku. Dahulunya aku penonton yang bertepuk tangan melihat pesembahan mu, berebut-rebut meminta tandatangan mu, kini menjadi rakan magic ku pula berkogsi pengalaman dan cerita. Terima kasih AMAR....


No comments: