Monday, March 28, 2011

Aku Magictawau 2011


Sudah tiba masanya untuk aku mulakan semula Magic aku dalam youtube secara bersiri. Video-video magic yang terkumpul kini boleh di edit dan diupload ke dalam youtube. Tidak sangka kini tahun 2011. Sepertinya baru bermula sahaja aku dalam bidang ni. Banyak ranjau yang ditempuhi hingga ke tahap ini. Banyak pengalaman yang dipelajari untuk aku sampai ke tahap ini.

Sampai satu masa seperti hendak berhenti sahaja dari bidang ini. Sepertinya ingin melupakan sahaja bidang ini buat selama-lamanya. Namun rakan-rakan dan peminat yang tidak jemu menyokong saya terus dan terus memberi semangat kepada saya untuk terus berdiri dan berjalan ke hadapan. Tanpa sokongan mereka tidaklah saya teruskan bidang yang sangat rumit ini.

Aku bersyukur kepada Allah, atas kurniaan yang diberikan oleh-Nya. Semua ujian hidup yang diebrikan mempunyai hikmah yang tersendiri. Semua takdir yang ditentukannya adalah ujian untuk hamba-Nya agar sentiasa beriman kepadaNya. Ku mohon agar sentiasa berada dibawah pimpinanNya.

Tahun 2011, adalah tahun yang penuh dengan pelbagai komitmen. Pada permulaannya aku seperti orang gila sahaja, namun sikit demi sedikit aku dapat mengatasinya sacara perlahan. Apa tidaknya, dengan tugasan sekolah yang bertimbun-timbun, ditambahkan lagi dengan kejayaan sekolah ku mendapat "new deal" lagi bertimbun-timbun lah kerja sekolah ku. Kemudian tidak dicampur lagi dengan PJJ UPM ku setiap Sabtu, mesti tidak dapat dipisahkan dengan kerja kursus dan Examnya. Bila mau belajarnya? Tanggungjawab sebagai ayah kepada 2 orang anak dan 1 orang Isteriku. (nasib baik dapat isteri yang memahami)

Dimana aku nak letak Magic aku dengan kesibukan tanggungjawab yang bertimbun-timbun ini. Tidak akan bertambahlah lemak dibadan aku ini.ha,ha,ha...... Untuk menyelesaikan semua maslah ini hanya satu jawapannya....... REDAH JE......... buat semampu yang boleh..... buat sehabis yang boleh......... anggap semua ini sebagai hiburan pada diri sendiri.......InsyaAllah semunya selesai....

Akhir kata, bertemu lagi untuk tahun 2011 dalam magic. Saya dan rakan-rakan saya akan menjayakan "AKu MAgictawau 2011". Terima kasih keran terus menyokong usaha saya dalam magic.



Saturday, March 26, 2011

Qem Akademi Fantasia 9


Akademi Fantasia sebuah program realti yang paling terkenal di Malaysia akan bermula 2 April 2010. Kini AF masuk ke musim yang ke - 9, aku sebenarnya tidak pernah ambil kisah tentang rancangan AF ini. Sama sekali tidak menahu sama ada masih wujud ataupun tidak. Apatahlagi ingin tahu tarikh tirai pembukaan AF. Berapa banyak sudah pelajar af sebelum ini, aku pun tak tahu dorang dari musim yang keberapa, mcm Mawi? musim berapa ek?

Tapi....... jeng, jeng, jeng..... aku terima sms " bang, saya mahu beli barang magic degan abg, tahun ni saya masuk AF9"..... rupa-rupanya rakan magic aku akan mengikuti AF9 kali ini. Beliau yang saya maksudkan ialah QEM atau nama sebenarnya ( Abdul Hakim bin Aziz) berasal dari Ranau Sabah. beliau salah seorang rajin membeli barang magic dan belajar silap mata dengan saya. Tidak sangka pula dia masuk AF9 dan ingin membawa magicnya bersama-sama untuk AF9 nanti.

02 April 2010 adalah pembukaan tirai 25 peserta yang dan memilih 12 peserta yang terbaik untuk ke pertandingan AF9 yang sebenarnya. InsyaAllah jika tiada halangan, saya yakin dengan kelebihan yang Hakim ada, dia pasti terpilih untuk 12 peserta terbaik. Kalau tidak berjaya pun, ia tetap membanggakan kerana ia satu-satunya pengalaman yang besar untuk QEM dalah hidupnya. Saya doakan Qem berjaya berjuang untuk AF9 ini. Kalau ada kredit di telefon ku aku undi juga kau QEM....ha,ha,ha.... yang penting niat di hati QEM adalah untuk menghiburkan orang ramai..... ok mari kita nantikan pembukaan AF9 nanti.... AYOH QEM!!!!

Thursday, March 3, 2011

Tempahan Silap Mata (Magician), Badut (Clown), Mascot (Spiderman), (Iron Man MK4) (Tom & Jerry) (Mickey & Minnie Mouse), (Ultraman Zero), (Hello Kitty), (Captain America)


Persembahan Silap mata (magic) Badut (Clown), Mascot kini menjadi trend pada masa kini. Perkhidmatan daripada mereka maka meriahlah suasana majlis tersebut. 

  • Hari Jadi (birthday party),
  •  perkahwinan (wedding), 
  • makan malam (dinner night), 
  • pesta besar (Event) 
  • dan macam-macam majlis lagi 

kami sentiasa bersedia untuk anda. Maka dengan itu kami daripada MAGICTAWAU TEAM menyediakan khidmat persembahan silap mata (Magic), khidmat badut (Clown), Mascot  untuk memeriahkan majlis anda. Harga persembahan boleh dirunding berdasarkan majlis berkenaan hubungi kami ditalian:  

ABDULLAH ALIF DAHLAN 
HP : 017-8201504
Email : tawaumagic@gmail.com
















Tuesday, March 1, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah.... HANCUR!!!!


Terus terang saya katakan dengan jujur dan ikhlas cerita HKLBR sungguh hancur...... hancur segala isi perut aku dibuatnya..... aku tidak pernah lihat filem melayu yang sehebat ini selepas filem P.Ramlee.... bermaksud filem ini saya boleh katakan setanding dengan filem P.Ramlee...kenapa saya cakap sedemikian..... setelah melanggan astro first dan memilih filem HKLBR ni... 3 hari berturut-turut melihatnya berulang kali. Hanya filem P.Ramlee yang mampu membuat filemnya ditonton berulang kali. Tapi kini Mamat Khalid berjaya membuat filem ini sentiasa diulang dan terus diulang.

Walaupun ceritanya mengarut ntah apa-apa ntah. Namun mengarutnya itulah yang menjadikan ia tidak bosan. Dengan watak-watak yang mempunyai trade mark tersendiri membuatkan kita terikut-ikut akan apa yang dorang katakan. Usop dengan tangannya, Pembantu Perubatan dengan perkataan balanya, si gemuk dengan perkataan Sabar je la, watak bomoh jawa dan siam sungguh mencuit hati.

Walaupun penutup ceritanya agak melencong jauh namun bagi saya yang sudah pecah perut ketawa memaafkan segala kelencongan bahagian penutupnya. Lepas ni nak cari DVD yang original sebagai simpanan peribadi. Untuk yang belum menonton cerita ini, jangan tunggu lama-lama. Cepat-cepat tonton cerita yang sungguh menghancurkan perut..... Sabar je la....