Saturday, July 16, 2011

Shervinton Hotel Grand OpeningSebelum
Satu penghormatan yang besar untuk Magictawau Team untuk membuat persembahan silap mata di pembukaan Hotel Shervinton di Tawau. Saya dan Arman bertungkus lumus berlatih dan berbincang membuat persembahan yang lain dari yang pernah kami buat sebelum ini.
Kami diberi slot selama setengah jam untuk mempersembahkan silap mata kami. Show kali ini bukan calang-calang yang menontonnya. VVIP & VIP seluruh Sabah akan datang untuk perasmian hotel tersebut. Dua minggu kebelakangan ini tidur ku tidak menentu kerana berlatih silap mata ini. Inilah peluangyang terbesar untuk kami buat kepada orang ramai bahawa Magictawau Team setaraf dengan magician antarabangsa yang lain.

Turut membuat persembahan pada malam itu adalah artis Daniel Lee (Malaysian Idol)....aku minat juga lagu Terbang dia ni... dan turut membuat persembahan malam itu adalah Salma (Mentor)... yang penting show kami merupakan show yang ditunggu-tunggu oleh orang ramai..... sedangkan raptai semalam pun durang tunggu... ini kan yang betul-betul nanti....

Persembahan kali ini berbeza dari persembahan yang kami buat sebelumnya. Kami
lebih kepada rutin dan jalan cerita. Persembahan kami non-stop selama setengah jam. Memang lain dari yang lain. Kami mengambil masa 2 minggu untuk menggabungkan muzik dan silap mata kami. Jadi sekiranya anda berpeluang malam ini saksikan persembahan kami. ANda pasti akan terpukau....MAGICCCC!!!!!

Selepas
Alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar, awal tengah hari lagi saya dan arman berkumpul, membuat sedikit raptai untuk kali terakhir sebelum bertolak ke tempat persembahan. Raptai bermula pukul 2.00 petang, kami buat gerakan sahaja, nanti ndak da kejutan pula malam nanti. Kumpulan lain yang turut membuat persembahan pada malam itu turut membuat persiapan terakhir sebelum persembahan sebenar. Termasuklah artis Daniel Lee & Salma.

Kami diberi rehat di hotel, kerana barang-barang yang digunakan sangat-sangat rahsia. Pada malam persembahan, memang diluar kawalan, kadang-kadang yang dirancang 2 minggu yang lalu tidak menjadi seperti yang diharapkan. Namun sekiranya anda sudah di atas pentas, apa yang perlu dibuat adalah teruskan sahaja. Setelah selesai semuanya berasa lega.
Malam itu ditutup dengan bunga api, semua yang hadir gembira dengan majlis tersebut. Terima kasih diucapkan kepada rakan-rakan yang sudi membantu kami malam itu terutama Bexter, Muhammad Than, Nawi dan rakan-rakan yang lain. Harap dapat lagi buat persembahan sebegini dimasa akan datang. InsyAllah murah rezeki. MAGICCC!!!!

2 comments:

laplappu said...

salam..
good luck arman & Alif..

Magicccc!!!

magictawau said...

welcome....