Tuesday, March 27, 2012

Kawan Saya (Ustazah Pilihan Firuz)Setiap individu ada sebab tersendiri kenapa dia ingin berkawan. Video di atas adalah rakaman untuk pertandingan Video Dakwah Ustazah Pilihan Firuz. Kebelakangan asyik video hypnosis dan magic sahaja, apa kata kali ini kita buat video dakwah pula. Sekurang-kurangnya ada saham di bawa ke akhirat kelak. Saya amat bersetuju dan menyokong pertandingan seperti ini. Usaha murni Ustazah Firuz patut diteruskan, jarang-jarang pihak membuat pertandingan sebegini.

Ini salah satu alternatif sebagai medan dakwah untuk menegakkan agama Islam. Ditambahkan lagi kebelakangan ini banyak kes-kes moral yang sangat merunsingkan kita. Masalah sosial pada hari ini, berpunca daripada diri kita sendiri. Kenapa? perlukah kita mengharapkan orang lain untuk berubah kalau bukan diri kita sendiri tidak berubah. Gunakan segala kekuatan yang ada sama ada kuasa, tangan, mulut dan akhir sekali hati.

Jadi mari kita sama-sama muhasabah diri sendiri. Fikir sejenak dan bertindak. InsyaAllah kita akan berjaya membanteras masalah sosial pada hari ini dan masa akan mendatang. Video saya pun tidak lah seberapa hebat. Tapi usaha untuk menyokong pertandingan sebegini perlu diteruskan. TAKBIR!!!

http://www.facebook.com/photo.php?v=396511257027189&notif_t=like
Sila tekan "like" sekiranya anda minat dengan video ini.

No comments: