Wednesday, June 27, 2012

Dr. Azmy Hamron Family Birthday






Selamat ulang tahun untuk Doktor Mohammad Azmy Hamron (30), mudah-mudahan dimurahkan rezeki dipanjangkan umur. Terima kasih untuk adik doktor, Puan Azlina kerana menjemput Magictawau Team untuk memeriahkan majlis hari jadi berkenaan. Adalah suatu kebanggaan sekiranya salah seorang daripada adik beradik kita menjadi seorang Doktor. Aku rasa impian semua ibu bapa di Malaysia umumnya inginkan anaknya menjadi Doktor. Lahir syak ke dunia terus di cop "Ini anak bakal jadi doktor nanti besar".  Tahniah dan terima kasih sekali lagi.

Monday, June 25, 2012

KHIDMAT MOTIVASI


TESTIMONI:

"Tahniah, sungguh mengagumkan dan menghiburkan! " - (Guru Besar SK. Batu 4 Tawau)

" Lain daripada yang lain, tidak pernah nampak motivasi seperti ini" - (Armand Man)

"Biasanya benda ni nampak dalam TV, hari ini nampak depan mata" - (Guru)

"Hebat, macam tidak puas lagi ! " - (Pelajar Sekolah) 

"Saya duduk paling hadapan dan paling terhibur di antara semua" - (Pelajar Sekolah)

" Disamping motivasi, diselitkan hiburan silap mata. Sesuatu yang menarik. " - (Guru Besar SK Perdana Tawau )
 
 
Kami daripada tawaumagic.com menyediakan perkhidmatan Motivasi Magic). Ia merangkumi persembahan Silap Mata dan Motivasi  kecemerlangan kepada pelajar-pelajar sekolah. Ia bukan sahaja menarik perhatian murid malah memberi semangat motivasi kepada pelajar-pelajar untuk belajar di sekolah. Kami menyediakan khidmat Motivasi Magic untuk Sekolah Rendah (UPSR,) Sekolah Menengah (PMR, SPM & STPM) dan Ibu Bapa di seluruh Malaysia.

Khidmat Motivasi yang saya sediakan:
  1. MOTIVASI KEPIMPINAN (KETUA KELAS &PENGAWAS)
  2. MOTIVASI KECEMERLANGAN PELAJAR
  3. MOTIVASI STUDI SMART
  4. MOTIVASI KEPIMPINAN KELUARGA
 

Memandangkan kerjaya utama saya adalah seorang guru, ahli silap mata profesional & seorang bapa  Oleh sebab itu, saya ingin berkongsi kepada pelajar-pelajar & ibu bapa ilmu menjadi pelajar yang hebat di dunia dan di akhirat. Ia bukan sahaja menyeronokkan tetapi juga menghiburkan. Ia sangat sesuai untuk pelajar-pelajar yang lemah dan malas dalam pembelajaran.





Sekiranya anda berminat atau ingin mengutarakan soalan mengenai HYPNOVASI  boleh hubungi saya :

No. HP :012-8161599 atau 017-8201504
Nama : Abdullah Alif (Magictawau)
Email :tawaumagic@gmail.com

Latar Belakang Saya:


Abdullah Alif
Tawau, Sabah
CEO Magictawau / Ahli Silap Mata (Magician)
Guru SK. Kg Raja Uda (2006- 2008)
Guru SK. Perdana Tawau ( 2008 - kini )
Guru Bimbingan & Kaunseling
Diploma Perguruan Malaysia
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2011
Pengurus Motivasi AMAR Jelajah Sabah 2012
Pengurus Persembahan Silap Mata Peringkat Sabah 2012
Jurulatih Utama Negeri Sabah Dunia Muzik 


Sunday, June 24, 2012

Back To The Kuhara...

Wah seronoknya dapat buat persembahan magic di sekolah menengah remaja dahulu. Sepertinya kembali ke alam sekolah semula buat persembahan wakil kelas , kelab dan persatuan. Bersempena Karnival Kuhara 2012 saya telah dijemput untuk memeriahkan majlis tersebut. Walaupun berlanggar dengan waktu kuliah ku tapi aku redah dengan selambanya. (Semut ndak akan datang kalau tiada gula)

Kenangan tingkatan1 hingga 6 rendah tersemat di sekolah ini. Teringat akan waktu-waktu tinggal di asrama yang penuh dengan kenangan. Suka dan duka semuanya dialami di sekolah menengah ini. Respon yang diberikan oleh murid-murid SMK Kuhara sangat memberansangkan. Seronok melihat mereka terhibur. 

Dapat berjumpa dengan bekas murid-murid yang aku ajar sekolah rendah yang kini semakin besar bujang dan perawan. Cepat masa berlalu. Melihat bekas-bekas murid yang di ajar ni baru sedar diri ini semakin tua. Ha,ha,ha...... Bekas murid-murid aku juga yang memberi support 300% dengan persembahan aku. Thanks murid-murid ku.




Tidak dilupa juga rakan-rakan Facebook juga memberi support kepada saya. Sokongan anda adalah inspirasi buat diriku. Terima kasih untuk SMK Kuhara Tawau atas jemputan yang penuh memori ini. Terima kasih untuk Junaidi MyTawau untuk gambar-gambar ini.


Friday, June 22, 2012

Sambutan Hari Bapa & Petikan Buku

Beberapa hari yang lalu ada membuat persembahan magic untuk sambutan hari bapa di Shervinton Hotel. Semuanya berjalan lancar walaupun agak sedikit penat dengan kesibukan kehidupan harian yang penuh pancaroba. Respon yang diberikan memang luar biasa. Keserasian silap mata Magictawau Team kini menjadi-jadi. Idea gila saya dan Arman kini boleh diterima. Walaupun agak resah dengan apa yang kami persembahkan.





Di sini juga saya masukkan beberapa petikan yang terdapat dalam buku "Menjadi Selebriti Melalui Youtube" oleh penulis buku & komik terkenal Alif Firdaus Azis yang juga rakan magic ku. Buku ini penghargaan yang sangat bernilai bagi diri saya. Terima kasih Alif kesudian menemu ramah saya.

Saturday, June 16, 2012

MID Night The Pacific Sutera




Walaupun penat namun puas dengan apa yang telah dilakukan. Magictawau Team sekali lagi mengembara ke Kota Kinabalu. Alhamdulilah perjalanan jauh berbaloi. Kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami. Terima kasih Kementerian Pembangunan Perindustrian Sabah memberi kepercayaan penuh untuk kami pada malam tersebut. Bagaikan mimpi, kami pulang semula selesai sahaja persembahan silap mata tersebut.

Friday, June 8, 2012

Rumah Warga Tua & Doktor Saiful Family Day

Magical Clown semakin mendapat perhatian pihak-pihak tertentu sekitar daerah Tawau ini. Terima kasih kepada pihak menjemput kami untuk menghiburkan majlis anda. Rasa gembira dan seronok mendapat respon positif dengan persembahan kami. Kami senantiasa memberikan khidmat terbaik untuk pelanggan kami.

Semasa di Rumah Warga Tua Air Panas, kami risau akan magic yang kami buat. Takut magic tersebut tidak sesuai dengan jiwa mereka. Setelah mendapat nasihat daripada oarang yang lebih tua. Kami mempersembahkan magic yang mudah dan mengagumkan. Bukan main seronok lihat muka mereka. Hampir tercabut gigi palsu. Rupa-rupanya bila kita tua, kita akan kembali ke fitrah kanak-kanak semula. Sungguh indah ciptaan Allah. Terima kasih Encik Taufiq atas jemputan.

Pada malamnya pula, kami dijemput oleh Doktor Saiful untuk menghiburkan Family Day mereka yang terdiri rakan-rakan doktor dan rakan-rakan motorsikalnya. Doktor pun nak berseronok juga, asyik-asyik jumpa penyakit, dorang pun mau dirawat hatinya. Keesokan harinya mereka akan berombongan ke Pulau Mabul. Persoalannya siapa yang ada di Klinik sekarang? cuti la jawabnya... 

Terima kasih pihak menjemput MAGICTAWAU TEAM......


Wednesday, June 6, 2012

Cyril Family, kedaimagic.com & Euro 2012


Sudah lama menanti rancangan terbaru magic di TV. Akhirnya Cyril Takayama seorang ahli silap mata dari Jepun tampil dengan rancangan baru bertajuk "Cyril Family Vacation: Hawai Edition". Pastinya idea silap mata menjadi penantian bagi ahli silap mata di seluruh dunia. Kreativiti silap mata beliau menjadi inspirasi untuk ahli silap mata di seluruh dunia.

Saya pun malas ulas panjang-panjang, apa-apa kita nantikan rancangan pada ketetapan berikut:

Tajuk : Cyril Family Vacation
Channel : 701 AXN 
Masa: 9.00 Malam
Tarikh: 07 Jun 2012


Kebelakangan ni, saya sibuk mengurus www.kedaimagic.com, persembahan silap mata & urusan keluarga. Pulang rumah syak penat. Susah mau update blog. Alhamdulilah rezeki Allah. Semua rezeki yang datang tidak disangka-sangka. Pandang ke hadapan dan terus berusaha untuk maju. Jangan pedulikan orang yang pendengki dan berfikiran negatif. Makin kita berkawan dengan dorang makin merudum hiduplah jawabnya. Ikut pendirian diri sendiri dan ikut cara sendiri. Itu yang saya nasihatkan kepada geng silap mata saya Arman dan Hafiz (MAGICTAWAU TEAM). Sebab tu la persembahan kami tidak putus-putus dan tidak pernah ditipu seperti rakan magic yang lain. (ada aku kisah?).



Euro 2012 pun akan berlangsung tidak lama lagi. Pasukan pilihanku SPAIN. Kenapa? sebab ada kekuatan pasukan ini tersendiri. Memang jiwa ku bermain bola sepak sejak kecil tidak dapat lari. Walaupun cita-cita mau jadi pemain profesional tidak tercapai. Jadi jurulatih untuk budak sekolah dan bermain futsal bersama keluarga sudah memadai. Rezeki ku bukan ke arah bola sepak. Kalau ada tawaran bermain di Chelsea ok juga tu. (Pigi Daa...). Jadi SPAIN teruskan usaha kamu mengekalkan kejuaran Euro 2008 dan Juara Piala Dunia 2010.