Sunday, July 22, 2012

Bomoh TemberangHakikat ramai bomoh di Malaysia ni semuanya PENIPU besar. Mereka menggunakan ilmu silap mata untuk mengaut keuntungan. Money, money, money. Pelbagai teknik dan kaedah yang mereka gunakan untuk memperdaya pelanggannya. Dan yang bangangnya ramai juga orang masih percaya dengan bomoh karut ni.

Aku pernah berjumpa dengan bomoh yang mengaku selalu menipu orang ramai. Mereka menceritakan yang mereka hidup sangat mewah hingga menginap di hotel. Bukan sembaranga hotel bah. Hanya berbekalkan modal nescafe dan botol kecil. Mereka menjual barangan tersebut dan mengatakan itu ubat sangat mujarab. Berbekalkan ilmu silap mata, mereka menunjukkan aksi ajaib mereka. Orang bertepuk dan bersorak, kemudian membeli ubat mereka. Ini cerita betul ya... bomoh tu yang cerita dengan aku.

Baru-baru ini juga, beberapa pusat perubatan islam yang konon-kononnya boleh menghalau jin, syaitan, saka dan seangkatan dengannya. Yang peliknya ramai juga orang datang. Hingga satu hari kawan aku yang dahulunya sihat walafiat mencuba la ke tempat perubatan tersebut di HOTEL EMAS. bukan cincai geng hotel bah. Selepas berubat, beliau mendapat penyakit lain. kakinya melecur dan membengkak menyebabkan dia tidak boleh berjalan. Sebelumnya SIHAT kini menjadi SAKIT..... Ini membuang penyakit ka? atau menambah penyakit?.... PUIHHH!!!! 

Video di atas di antara ilmu silap mata yang sering digunakan oleh bomoh-bomoh di Malaysia. Jadi terpulang kepada anda hendak menilainya. Kalau betul-betul ingin berubat siasat dahulu latar belakang pusat perubatan tersebut, siapa orangnya? apa ilmunya? sejauh mana ilmunya tentang Islam?.... jangan nampak nama Perubatan Islam terus sahaja percaya..... siasat siapa USTAZ yang mengubat...betul ka dia USTAZ...

Allah maha berkuasa, Allah berhak atas segala-galanya. Yakinlah Allah sentiasa dengan orang yang beriman.

No comments: