Tuesday, August 28, 2012

Bomoh Revealed (Pembongkaran Rahsia Bomoh)


Tiada yang berkuasa melainkan Allah S.W.T dan Nabi Muhammad itu pesuruh Allah. Sedikit masa lagi saya akan buat pembongkaran rahsia terbesar bomoh. Dengan terdedahnya rahsia ini, maka anda akan tahu siapa bomoh penipu yang terbesar di Malaysia ini. Siap sedia anda semua bomoh-bomoh penipu.

Kalau di Amerika ada "MASKED MAGICIAN" dengan rancangan TV yang terkenal " Magic Revealed. Di Malaysia pula dengan beraninya saya membongkar " Pembongkaran Rahsia Bomoh". Setelah bertahun-tahun mentelaah ilmu silap mata dan hypnosis. Banyak yang saya jumpa perkara dan perbuatan yang sering dilakukan oleh bomoh untuk menipu mangsa-mangsanya dan yang pelik masih ramai yang mempercayai mereka.

Ingat yang berkuasa hanya Allah S.W.T. Kalau mahu berubat sekali pun, carilah dan selidiki latar belakang pusat perubatan tersebut. Tanya dengan orang-orang kesahihan pusat perubatan tersebut.

Rasullah S.A.W pernah bersabda:
Barangsiapa yang mendatangi bomoh untuk bertanya tentang sesuatu perkara lalu dia membinarkan apa yang bomoh itu katakan, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh hari. ( HR Muslim )

Agama Islam menjatuhkan hukum berbomoh adalah SYIRIK (Menyekutukan Allah). Orang Islam yang menyekutukan Allah tidak akan diampunkan dosanya buat selama-lamanya hingga akhirat kelak.

Allah S.W.T berfirman:
 Sesungguhnya Allah tidak akan mengampuni dosa syirik, dan Dia mengampuni segala dosa yang selain dari (syirik) itu, bagi siapa yang dikehendaki-Nya. Barang siapa yang mempersekutukan Allah, maka sungguh ia telah berbuat dosa yang besar. ( Al-Nisa' / 4 : 48 )

Tidak cukup dengan itu, orang syirik dengan Allah S.W.T akan diharamkan masuk ke dalam syurga.

Allah S.W.T berfirman:
Sesungguhnya orang yang mempersekutukan (sesuatu dengan) Allah, maka pasti Allah mengharamkan kepadanya surga, dan tempatnya ialah neraka, tidaklah ada bagi orang-orang zalim itu seorang penolong pun. ( Al-Maidah / 5 : 72 )

 Jika kita sentiasa beriman dan beramal soleh kepada Allah. Yakinlah kita akan sentiasa dilindungiNya. Ingat senjata umat Islam yang paling kuat adalah "DOA". Berdoalah selalu InsyaAllah akan dimakbulkan oleh Allah. TAKBIR!!!

Monday, August 27, 2012

Clown Raya at Semporna pula

Sekali lagi clown service untuk birthday party adik Rou Rou. Tetapi kali ni kami buat luar dari daerah Tawau. Kami ke Semporna. Kami dapat panggilan di saat-saat akhir. Agak kelam-kabut juga menuju ke tempat hari jadi tersebut. Berkat kesabaran perjalanan 1 jam 30 minit akhirnya kami sampai tepat pada masanya. 

Sedang asyik rakan saya membuat belon. Kejadian yang tidak diingini berlaku. Pam belon rosak pula, orang ramai sudah berbaris berkumpul. Dengan kadar segera kami cuba menyelesaikan masalah ini. Saya mencari pam baru di kedai manakala kawan saya mencuba memperbaiki pam tersebut. Akhirnya 30 minit kami berjaya memperbaiki pom tersebut. Rupa-rupanya letak minyak ja dalam pam tu.

Pengajarannya, bawa la Pam simpanan, ataupun sediakan plan B (kecemasan) sekiranya hal yang tidak diingini berlaku. Nasib baik tuan rumah tidak marah malah di bagi tips lagi. Thanks for Rou Rou family.

Saturday, August 25, 2012

Clown at Raya 2012


Walaupun bahang raya masih panas, kerja tetap diteruskan. Kali ni hari jadi anak Mr. Alan berumr 3 Tahun. Armand menjalankan tugas sebagai Clown. Semuanya berjalan lancar. Siap dapat tips lagi. Kerja mesti mau mantap baru pelanggan suka. Thanks to Mr. Alan. Happy birthday for your son.

Wednesday, August 15, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

Setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan , kini Syawal pula menjelma. Ini kemenangan bagi umat Islam di seluruh dunia. Kami Magictawau Team mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil fitri. Mohon kemaafan zahir dan batin. Mau tengok magic free singgah beraya di rumah saya. Tapi sms atau call dahulu. Untuk kanak-kanak riang, insyaAllah duit raya menanti yang datang rumah. hahahahaha.MAGICCC!!!!

Monday, August 13, 2012

Dan & Dave Lecture at Malaysia


Walaupun bukan aku bukan seorang flourish yang tegar, tetapi aku minat dengan kebolehan dua beradik kembar ini. Kelajuan dan kehebatan tangan mereka dalam bermain card diiktiraf dunia menyebabkan aku wajib menghadirkan diri untuk kelas mereka. Bukan calang-calang orang mereka ini. Menurut penganjur mereka membawa seorang lagi Underground Magician untuk turut sama memberi ilmu dalam kelas tersebut.

Saya dan beberapa rakan dari Sabah akan turun ke Kuala Lumpur untuk menghadiri kelas tersebut. terima kasih diucapkan Mr. Vincent Tan kerana membawa mereka ke Kuala Lumpur. Bila lagi dapat berjumpa kembar yang hebat ini.  Saksikan sedutan video daripada rancangan Time Warp Discovery Channel:


Wednesday, August 8, 2012

Penghinaan kepada negeri Sabah, Apa penyelesaiannya?

Sebelum saya lanjutkan apa yang ingin saya katakan sila lihat gambar-gambar yang telah diprint screen kutukan-kutukan kepada negeri Sabah.


Saya sendiri tidak tahu puncanya dan apa sebabnya mereka berkata sedemikian rupa? Kemungkinan mereka rasa tidak puas hati dengan sesetengah sikap orang Sabah. Tetapi perkara ini makin menjadi-jadi di Facebook. Masing-masing tag gambar di antara satu sama lain. Masing-masing memberi komen dan pendapat ada yang masuk akal dan ada yang mengarut , tidak kurang ada yang cuba menyelesaikan dengan menulis blog dan mempamerkan apa yang ada di negeri Sabah ..... dan macam-macam sytle la yang saya nampak yang saya rasa sama sekali tidak memberi penyelesaian tentang masalah yang saya boleh anggap isu perkauman di antara semenanjung Malaysia dan negeri Sabah.

Bagi saya hanya satu penyelesaiannya..... Kembali kepada ISLAM.... itu yang sebenarnya...

Saya tertarik dengan website Dr. Asri tentang isu berpuak-puak  sila link
http://drmaza.com/home/?p=1250

Penyelesaiannya terdapat di sana. Saya akan ambil sedikit petikan Hadis dan Ayat Al-Quran daripada blog Dr. Asri yang boleh dijadikan panduan dan penyelesaian kita bersama:



“Wahai manusia! Sesungguhnya tuhan kamu sama, bapa kamu sama (Adam). Ketahuilah! Tiada kelebihan orang arab ke atas ‘ajam (yang bukan arab), atau ‘ajam ke atas arab, atau yang berkulit merah ke atas yang berkulit hitam, atau yang berkulit hitam ke atas yang berkulit merah melainkan ketakwaan” (Riwayat Ahmad dan al-Baihaqi, dinilai hasan oleh al-Albani).

Tujuan Allah menciptakan berpuak dan berbangsa agar saling kenal mengenali antara satu sama lain. Firman Allah: (maksudnya) (maksudnya):

    Wahai manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan. Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertaqwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha mendalam pengetahuanNya. (Surah al-Hujurat: 13).

“Dan berpegang teguhlah kamu sekalian dengan tali Allah (Islam), dan janganlah kamu berpecah-belah; dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu dahulunya bermusuh-musuhan, lalu Allah menyatukan di antara jantung hati kamu, maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu bersaudara (persaudaraan Islam). Dan kamu dahulunya berada di tepi jurang neraka (disebabkan kekufuran kamu semasa jahiliyah), lalu Allah selamatkan kamu darinya (disebabkan nikmat Islam). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keteranganNya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayahNya. (Surah Ali ‘Imran ayat 103).

Saya bukanlah orang yang pakar dalam agama untuk mengulas hadis dan ayat al-Quran di atas. Tetapi apa yang jelas agama Islam mementingkan hidup bermasyarakat. Agama lain pun mempunyai penyelesaiannya sendiri. Tidak ada agama di dunia ini mahukan perpecahan kecuali agama YAHUDI

Kita perlu ingat apa tujuan kita hidup di dunia ini? Kita perlu tahu siapa yang menciptakan kita di dunia ini.? Mungkin ramai dikalangan rakyat Malaysia yang beragama Islam masih kurang mendalami agama Islam itu sendiri. Tidak hairan kejadian seperti begini sering berlaku dan sentiasa berlarutan.

Oleh itu muhasabah diri kita selalu. Dekati dan dalami agama Islam. Gunakan kemudahan Jalur Lebar untuk mencari tentang Islam dan ilmu tentang Islam. Itu yang lebih molek.

Mudah-mudahan sedikit karangan kanak-kanak saya ini sedikit sebanyak dapat menyelesaikan isu perkauman di antara Semenanjung Malaysia dan Negeri Sabah. kata Maher Zain "InsyaAllah ada jalannya"....

Friday, August 3, 2012

Birthday Clown at Vedablu

Terima kasih untuk Mr. chang & Mrs. Chang menjemput kami memeriahkan hari jadi anak mereka. Kami terpaksa berbuka di kereta kerana terpaksa awal ke tempat lokasi hari jadi. Semuanya berjalan lancar dan seronok. Puasa bukan penghalang untuk buat yang terbaik untuk pelanggan. Thanks again...