Friday, September 28, 2012

Dan & Dave Lecture / SK Kukusan Motivasi


Alhamdulilah, semuanya berjalan lancar. 25 September baru-baru ini, aku pergi ke Kuala Lumpur untuk ke kelas Dan & Dave Lecture. Rakan-rakan Taufiq, Johnny & Chris turut sama ke kelas berkenaan. kami menaiki kereta LANCER abang Boncoi dan bodyguard kuat kami encik Fendy Buck turut sama-sama ke kelas berkenaan. Semuanya berjalan lancar walaupun kelas berkenaan agak kompleks untuk difahami. Mungkin aku ni bukan seorang flourish, tapi dapat berjumpa Dan & Dave impian menjadi realiti.

Dapat lepak dengan rakan-rakan Fuyoo Magic Station termasuk Shahril. Dapat berkongsi pengalaman bisnes silap mata mereka di Kuala Lumpur. banyak yang Shahril ajar. Pagi tu juga dapat berjumpa dengan mentor saya AMAR. Sempat makan nasi lemak jam 3 pagi dan berkongsi maklumat magic dengan beliau.

Keesokan paginya membeli sedikit barang dan pulang semula ke airport dengan menaiki kereta abang Shahril Fuyoo Magic. Sepanjang perjalanan sekali lagi dapat berkongsi ilmu tentang silap mata mereka dan khidmat badut yang mereka jalankan di Kuala Lumpur.


Hari Jumaat 28 September pula saya dipanggil untuk memeberi Motivasi sempena program UPSR di SK Kukusan Tawau. Alhamdulilah semuanya berjalan lancar. sedikit penambahan dengan motivasi kali ini. Hypnosis pula aku jalan seperti biasa dan kali ini dengan guru di dalam dewan pun turut terhypnosis. Agak terkejut juga sebab hypnosis itu hanya saya tumpukan kepada pelajar-pelajar sahaja. Mungkin cikgu tersebut turut menghayati apa yang saya katakan menyebabkan beliau turut terhypnosis. Beliau memberi respon baik tentang hypnosis tersebut.

Akhir sekali, pulang program motivasi aku demam dan pengsan...... PENAT tiada rehat bos....

No comments: