Friday, September 21, 2012

September & Oktober pelbagai komitmen

Bulan September & Oktober adalah bulan yang penuh komitmen bagi saya. Komitmen sebagai guru, ahli silap mata, Jurulatih & sebagai Ayah. Alhamdulilah buat sementara ni semuanya berjalan lancar. Tapi kesibukan ini menjadi sesuatu yang seronok untuk diri saya dan saya terhibur dengan apa yang saya buat. 

Komitmen sebagai guru, di awal bulan September ini UPSR telah berlangsung. Aku terlibat 100% oleh kerana aku guru BM dan guru kelas tahun 6 tersebut. Selepas UPSR pula aku kena mengendalikan program selepas UPSR. Serentak dengan itu, saya juga perlu menghantar budak ke perkhemahan Unit bimbingan kaunseling dan serentak itu juga saya perlu mengisi secara Online kenaikan tingkatan 1 murid tahun 6 dan banyak lagi komitmen sebagai guru yang menyebabkan tidak terduduk dibuatnya. Bulan Oktober ini pula, aku akan mengendalikan Kursus KSSR Tahun 3. Oleh kerana telah dilantik sebagai Jurulatih, maka tugas untuk menyampaikan perlu dilaksanankan di peringkat daerah Tawau.

Komitmen sebagai Ahli Silap Mata, semasa menghantar budak ke perkhemahan, Unit Bimbingan Kaunseling terus menjemput aku membuat persembahan silap mata sempena penutupan perkhemahan tersebut. Pembeli barangan silap mata juga tidak putus-putus memesan barangan silap mata untuk dibeli. Hujung September ini aku akan ke KL untuk menghadiri Dan & Dave Lecture. Selain itu, panggilan tempahan membuat aku runsing akan bertembung dengan kerjaya aku sebagai guru. 

Komitmen sebagai Ayah, sesibuk mana pun keluarga juga perlu diutamakan. InsyaAllah, bulan Oktober nanti aku akan terima orang baru dalam hidup ku. Oleh sebab itu, komitmen kepada keluarga juga perlu dilebihkan bulan Oktober ini. InsyaAllah, moga Allah permudahkan urusan....

No comments: