Tuesday, October 16, 2012

Kelas Silap Mata Shahril Fuyoo Magic?


 Tahun 2010 lalu, aku pernah mengadakan kelas silap mata Shahril Fuyoo Magic dan persembahan silap mata Shahril Fuyoo Magic secara besar-besaran di Tawau. Saya boleh katakan itulah kemuncak kehebatan Magic di Malaysia pada masa itu. Dua tahun berlalu, saya sekali lagi ingin mengadakan kelas silap mata untuk magician-magician di Sabah umumnya. Namun semua bergantung dengan jumlah peserta yang bakal mengikutinya.

Kebelakangan ini ramai remaja-remaja Sabah bergiat dalam bidang silap mata. Oleh itu, saya memberi peluang kepada mereka untuk belajar bersama idola magic Malaysia iaitu Shahril Fuyoo Magic. Itupun sekiranya penyertaan menggalakkan. Di harapkan, magician- magician Sabah umumnya memberi sokongan padu usaha untuk Kelas Silap Mata ini. Siapa lagi yang martabatkan magic kalau bukan magician itu sendiri.


Dua minggu  berturut-turut aku menjalani Kursus KSSR. Kursus pertama sebagai jurulatih dan kursus kedua sebagai peserta dan dua minggu juga aku tidak datang ke sekolah. Setelah berkursus dua minggu, aku kembali ke sekolah dan mendapat jemputan ceramah motivasi di SK Kuala Apas Tawau, tetapi memandangkan aku sudah dua minggu hilang dari sekolah, pihak pentadbir tidak membenarkan aku keluar lagi. Apa boleh buat? Sekolah rindu akan perkhidmatan ku. 


Kemudian datang lagi satu surat jemputan ceramah motivasi di sekolah nun jauh di pedalaman. Akhirnya, jemputan kedua ini pula pihak pentadbir memberi pelepasan. Syukur Alhamdulilah. Beberapa jemputan silap mata juga turut mengiring. Harap semuanya berjalan lancar. InsyAllah boleh.

No comments: