Monday, December 10, 2012

Live Mimpi Ke Bintang Pengalaman Berharga

Seperti sedia maklum saya dan anak saya layak ke peringkat ke 2, Mimpi Ke Bintang di Kota Kinabalu. Bukan sahaja saya tetapi rakan Hafiz dan Irfan juga turut layak. Penasihat kami selaku pengurus kami Arman juga turut sertai kami. Agak risau dihari pendaftaran apabila Auni cirit birit pula. Nasib baik sembuh sebelum audition. 

Setelah audition, akhirnya hanya saya, Hafiz dan Irfan yang terpilih untuk ke siaran langsung pada 08 Disember 2012. Agak sedih anak tidak mengiringi aku. Kami bermula raptai pada hari Jumaat petang hingga ke tengah malam. Kemudian sambung raptai pada awal pagi sabtu hingga ke petang. MasyaAllah penat gila dibuatnya. Inilah akibat mahu live sangat di TV. Kami hanya tertidur 1 jam sahaja sebelum hari persembahan. Aku kasihan dengan anak aku yang terpaksa mengikut kami ke raptai hingga dia tertidur kepenatan. Nasib baik ada Arman yang jaga.

Perasaan live di TV sukar untuk digambarkan. Walaupun pengalaman sebagai magician sudah lama tetapi debaran pertandingan ini sedikit berbeza. Banyak bakat yang lain mencabar krebiliti kami sebagai magician. Banyak yang aku belajar dari bakat-bakat peserta yang lain. Banyak inspirasi yang aku dapat.

Akhirnya aku berjaya buat persembahan yang terbaik. Magic yang aku buat bertajuk "Ada Satu Tali". Tetapi kemungkinan besar magic yang aku lakukan terlalu mudah.  Berbanding peserta-peserta yang lain. Aku mendapat lampu merah daripada Linda Onn selaku juri dan pengkritik ketika giliran ku. Apa-apa pun aku berpuas hati dengan apa yang aku buat. 100% tidak ada kesilapan yang aku buat magic tersebut. Cuma rezeki tidak menyebelahi ke peringkat seterusnya. Terima kasih rakan-rakan yang tidak putus-putus menyokong dan mendoakan aku, Auni dan kawan-kawan ku. Juga untuk keluarga yang ku sayangi sentiasa menyokong kerjaya ku ini. Pengalaman baru dan berharga untuk diriku.

No comments: